Over mij

Ik ben Els Fritsel en ik ben al 12 jaren verbonden aan een nieuwsredactie als bureauredacteur. Ik zit inderdaad heel veel achter een bureau. Van daaruit doe ik redactionele werk. Ik ga dus niet naar buiten om op onderzoek uit te gaan. Daarvoor zijn er veld reporters die het werk doen en hun items naar binnen mailen. Als bureauredacteur ben ik belast met de coördinatie van de verschillende taken zo als het ontvangen en bewerken van de ingekomen teksten, een selectie maken van artikelen die gepubliceerd gaan worden en geef ik nieuwe opdrachten om meer artikelen te schrijven.

Als bureauredacteur heb ik ook nauw contact met de verschillende redacteuren die werken inleveren maar zelf ben ik ook bezig met het schrijven van artikelen. Het komt soms ook voor dat er teksten binnen komen die vertaald moeten worden dan ben ook de juiste persoon om dit in orde te maken. Daarom is het belangrijk om ook de taal Engels goed te beheersen.

De meeste taken waarmee ik als bureauredacteur mee bezig ben zijn echt het schrijven en redigeren van de verschillende artikelen. Ook doe ik onderzoek naar specifieke thema’s of onderwerpen. Een bureauredacteur is belast met de inhoud van de teksten en artikelen en zorgt ervoor dat ze correct zijn geschreven voordat ze gepubliceerd kunnen worden in een krant of tijdschrift. Ik zorg ook ervoor dat bij de gepubliceerde teksten het juiste beeldmateriaal zoals foto of film wordt aangehecht en de layout en de presentatie van het artikel op de juiste manier gebeurd.

Ben je niet zo gauw buiten te vinden en vindt je lezen en schrijven heel erg leuk, dan kan een werk als bureauredacteur een goede keus zijn.

Daarnaast ben ik natuurlijk een dame die houdt van hele mooie sieraden, vandaar dit blog. Lees hier alles over de juiste sieraden en de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van sieraden.